VACATURE LEERJAARLEIDERS

Wij zoeken 2 leuke, enthousiaste en betrokken leerjaarleiders voor
20 uur per maand

Weekendschool Franeker biedt nieuwsgierige en gemotiveerde kinderen van 10 tot 14 jaar een bredere blik op de wereld die zij van huis uit niet altijd vanzelfsprekend meekrijgen. Onze leerlingen krijgen twee keer per maand les op zondagmiddag van gastdocenten die spannende, interessante of mooie beroepen hebben en hier vol passie en enthousiasme over kunnen vertellen. Zo krijgen de kinderen o.a. les van een specialist in het MCL, spelen ze met rechters en advocaten een heuse rechtszaak na, gaan ze metselen bij een bouwbedrijf, vertelt de politie hoe je moet arresteren en gaan ze naar een chemiebedrijf om allerlei proefjes te doen. Het doel van weekendschoolonderwijs is om de leerlingen te laten zien wat de wereld te bieden heeft, hun grenzen te laten verleggen en hun talenten te laten ontwikkelen. Samen werken aan mooie projecten om meer te leren en te werken aan je eigen toekomst.


Sterk in je schoenen
Als leerjaarleider begeleid je samen met 3 vrijwilligers/stagiaires een klas van maximaal 25 leerlingen zowel op locatie als onderweg. Je zorgt voor een prettige sfeer en  je bent nauw betrokken bij de kinderen. Je onderhoudt contacten met leerlingen, ouders en gastdocenten en zorgt dat je altijd goed voorbereid bent. Communicatief sta je dus sterk in je schoenen. Je wordt hierin begeleid door de coördinator.

Een bevlogen iemand!
Wij zoeken voor iedere klas een inspirerende coach (MBO/HBO) die affiniteit heeft met kinderen van 10 tot 14 jaar. Iemand met een flexibele instelling en met bevlogenheid voor datgene waar wij voor staan: het kansrijker maken van kinderen die vooruit willen in het leven! Iemand die zelfstandig kan werken maar ook een teamspeler is. Iemand met een groot verantwoordelijkheidsgevoel, een positieve instelling en die actief wil bijdragen aan het slagen van Weekendschool Franeker. Iemand die ca. 22 zondagen per schooljaar beschikbaar is (vakanties en feestdagen zijn uiteraard vrij) en die in bezit is van BHV/EHBO of dit wil halen.

We vragen nogal wat

…..maar je krijgt er ook heel wat voor terug. Je werkt mee aan het uitbouwen van een prachtige maatschappelijke organisatie in Franeker waar jouw mening, ervaring en deskundigheid van belang zijn. En waar je echt het verschil kunt maken. Met geluksmomenten waar je ongelooflijk veel energie van krijgt.


Arbeidsvoorwaarden
we bieden je eerst een tijdelijk contract voor de periode 15 september 2019 tot 15 juli 2020. Met uiteraard de intentie om daarna verder samen door te gaan. Salarisindicatie 16,50 euro per uur.

Interesse?
Mail voor 15 juni a.s. een motivatiebrief en stuur deze met je CV naar mevrouw Koos Pot, coördinator van Weekendschool Franeker, koos@weekendschoolfraneker.nl.
Wil je eerst nog meer weten? Mail of bel dan met Koos Pot, tel 0612 161610. Je kunt ook even kijken op weekendschoolfraneker.nl en op facebook.com/weekendschoolfraneker