is ook

ambassadeur!

Dana de Vries

Hier zijn wij ook trots op. Dana de Vries is namelijk ook ambassadeur van Weekendschool Franeker!
Celliste Dana de Vries uit Franeker studeert nu in Leipzig en speelt in het European Union Youth Orchestra. Binnenkort stelt ze zich uitgebreid voor op onze website.

Over Dana de Vries

Dana de Vries (1993) is eerstejaars Masterstudente aan ‘´le Conservatoire de Paris´(CNSMDP) bij Michel Strauss. In 2015 behaalde zij daar haar bachelor. Twee jaar eerder voltooide ze haar studie ‘cum laude’ met een 10 aan het Prins Claus Conservatorium, waar ze eveneens studeerde met Michel Strauss en Jan-Ype Nota. De basis van haar studie werd vanaf haar zesde jaar gelegd door Jiri Prchal. Vanaf 2015 maakt Dana deel uit van een uitwisselingsproject met de ´Hochschule fur Musik und Theater Felix Mendelssohn Bartholdy´ in Leipzig waar ze les heeft van Peter Bruns.

Dana heeft solo concerten gegeven in Carnegie Hall (New York), het Concertgebouw Amsterdam, Portugal, Barbados, Zwitserland, Frankrijk, Duitsland en Letland. Ze begon concerten te geven als soliste vanaf haar negende met orkesten met het ‘Noord Nederlands Orkest’, ‘Nederlands Philharmonisch Orkest’ en het ‘Nationaal Symfonisch Kamerorkest’. Daarnaast heeft Dana solo tours gedaan met het ‘Autunno Ensemble’, ‘JeugdOrkest Nederland’ en het ‘Haydn Jeugd Strijkorkest’ in Nederland en Letland. In 2015 was Dana ‘rehearsal-soloist’ met het European Union Youth Orchestra. Dana speelde de cello concerten van Dvorak, Saint-Saëns, Elgar, Boccherini, Haydn, Kooreman, Weinberg en Tsjaikovsky. Ze nam masterclasses bij Gary Hoffman, Richard Aaron, Natialia Gutman, Johannes Moser, Anner Bijlsma en Dmitri Ferschtman. Verder treedt ze regelmatig op voor televisie en radio in binnen- en buitenland.

Dana is lid van het ‘North Sea Ensemble’, dat voorkomt uit het European Union Youth Orchestra. Daarnaast speelt ze samen met pianiste Fiona Mato en speelde ze in projecten met Klara Würtz en Emmy Verhey. Van 2011 tot 2014 speelde ze in ‘Trio Strings Attached’. Sinds 2015 is Dana plaatsvervangend aanvoerder in het European Union Youth Orchestra. Dana won prijzen bij de Amsterdamse Cello Biennale, De Avond van de Jonge Musicus en het Prinses Christina Concours. Dana bespeelt een Nicolas Aîné cello uit 1790.

WSF-nieuws-DanadeVries-small

... En dit is het nieuws van
weekendschool Franeker

Even voorstellen

We hebben dit jaar twee nieuwe leerjaarleiders en een nieuwe coördinator! Rianne: Hoi! Ik ben Rianna, ik ben 22 jaar en ik woon in Leeuwarden. Ik studeer momenteel Pedagogiek, waarbij ik in het vierde jaar zit en bijna afgestudeerd ben. Ik ben enthousiast, positief en wil graag nieuwe dingen doen en leren!...

Lees verder

AANMELDINGEN GESTART!

YES! Jij kunt je vanaf nu weer aanmelden voor Weekendschool Franeker! Heb jij zin in gezellige...

Lees verder

Nieuwsbrief April 2020

Er is weer een nieuwsbrief is uitgebracht! Lees hier de nieuwtjes van de Weekendschool Franeker....

Lees verder

Hilde Dijkstra

Mijn naam is Hilde Dijkstra, ik ben 39 jaar en woon samen met Frans en onze 2 kinderen van zes en...

Lees verder

Marleen Schaap

Mijn naam is Marleen Schaap. Ik ben 52 jaar en woon sinds maart 2017 in Franeker. Ik heb een leuk...

Lees verder

Jelle Jan Burggraaff

Mijn naam is Jelle Jan Burggraaff, 63 jaar oud,  geboren en getogen in Franeker, directeur van B.V. Kraanbedrijf BKF. Vorig jaar kwam ik in gesprek met Koos Pot van de Weekendschool Franeker. Zij vertelde mij over de opzet van de Weekendschool dat kinderen dan kennis kunnen maken met diverse beroepen en...

Lees verder
Wil jij ook meedoen?

De kracht van inspiratie! Leuke gastdocenten en zin om veel te leren.

Stagiair Weekendschool Franeker

Prachtig project, zin in gastcollege. Zo trots als een pauw, dat ben ik ook! Tot binnenkort.

Olaf van Vorm2 Reclamemakers