Werk jij

mee?

Vrijwilliger / stagiair

Weekendschool Franeker werkt met een groep van vaste vrijwilligers en stagiaires die nauw betrokken zijn bij de school, zodat de kinderen met hen een band opbouwen. Iedere klas heeft, naast de vaste leerkracht, een team van vijf begeleiders. Vrijwilligers en/of stagiaires die een bijdrage willen leveren aan de ontwikkeling van het kind vanuit allerlei invalshoeken. Een blik, een schouderklop, een woord. Mensen die een gesprek aangaan met kinderen om ze te laten merken dat ze mogelijkheden hebben om keuzes te maken. Vrijwilligers die oog hebben voor het te ontwikkelen talent van kinderen. Vrijwilligers die zien wat er op een zondagmiddag gedaan kan worden op organisatorisch vlak en graag de handen uit de mouwen steken. De taken zijn o.a. het ondersteunen van de leerjaarleider en de gastdocent, het begeleiden van een (sub)groepje bij groepsopdrachten en excursies en zorgen voor veilig fietsen met de groep.

Vrijwilliger worden. Hoe werkt zoiets?

Niet iedere vrijwilliger heeft ervaring in het werken met kinderen. Dit betekent echter niet dat deze vrijwilligers niet de kwaliteiten in zich hebben om als begeleider aan de slag te gaan! We hebben in ieder geval een keer per jaar een training gericht op de benadering van kinderen. Een potentiële vrijwilliger krijgt, na een eerste kennismaking, een intakegesprek met de coördinator. Tijdens dat gesprek wordt informatie uitgewisseld en eventuele mogelijkheden als begeleider besproken. Wilt u ook een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van onze kinderen van Weekendschool Franeker? Bent u alle weekendschoolmiddagen beschikbaar en wilt u graag de handen uit de mouwen steken? Klik dan hier voor het aanmeldformulier.

Stage lopen bij Weekendschool Franeker?

Ons begeleidingsteam bestaat uit vrijwilligers en stagiaires. Meestal stagiaires van NHL Pabo of Social Work, Stenden Pabo, Onderwijsassistent van Friese Poort of Friesland College. Lijkt het je leuk om gedurende een schooljaar bij Weekendschool Franeker stage te lopen? Neem dan contact op via de contactpagina.

Meld je aan als leerling
Lijkt het je leuk om mee te doen? Meld je dan nu aan!

... Lees meer

Meld je aan als leerling
Meld je aan als gastdocent
Lijkt het je leuk om mee te doen? Meld je dan nu aan!

... Lees meer

Meld je aan als gastdocent
Meld je aan als bedrijf
Lijkt het u leuk om mee te doen? Wij horen het graag!

... Lees meer

Meld je aan als bedrijf
Meld je aan als vrijwilliger
Lijkt het je leuk om mee te doen? Meld je dan nu aan!

... Lees meer

Meld je aan als vrijwilliger

... En dit is het nieuws van
weekendschool Franeker

VACATURE LEERJAARLEIDERS

Wij zoeken 2 leuke, enthousiaste en betrokken leerjaarleiders voor 20 uur per maand Weekendschool Franeker biedt nieuwsgierige en gemotiveerde kinderen van 10 tot 14 jaar een bredere blik op de wereld die zij van huis uit niet altijd vanzelfsprekend meekrijgen. Onze leerlingen krijgen twee keer per maand les...

Lees verder

AANMELDINGEN GESTART!

YES! Jij kunt je vanaf nu weer aanmelden voor Weekendschool Franeker! Heb jij zin in gezellige...

Lees verder

Nieuwsbrief 2018

Er is weer een nieuwsbrief is uitgebracht! Lees hier de nieuwtjes van de Weekendschool Franeker en...

Lees verder

Een nieuw gezicht

Hallo allemaal! 😊 Ik ben Yvonne Sieperda, ik ben 20 jaar oud en ik woon in Witmarsum. Ik ben dit...

Lees verder

Hilde Dijkstra

Mijn naam is Hilde Dijkstra, ik ben 39 jaar en woon samen met Frans en onze 2 kinderen van zes en...

Lees verder

Marleen Schaap

Mijn naam is Marleen Schaap. Ik ben 52 jaar en woon sinds maart 2017 in Franeker. Ik heb een leuk huis in de binnenstad en woon daar met poes Suske en met drie kippen (zonder namen). Ik houd van sporten (onder andere tennis, hardlopen en mountainbiken), van lezen en van eten (koken). Ik heb veel...

Lees verder
Wil jij ook meedoen?

De kracht van inspiratie! Leuke gastdocenten en zin om veel te leren.

Stagiair Weekendschool Franeker

Prachtig project, zin in gastcollege. Zo trots als een pauw, dat ben ik ook! Tot binnenkort.

Olaf van Vorm2 Reclamemakers