Wie zijn Weekendschool Franeker?

Bestuur

Bestuur

Het bestuur van Stichting Weekendschool Franeker bestaat uit de volgende mensen:

Beloningsbeleid en ANBI

De bestuursleden van Stichting Weekendschool Franeker ontvangen geen vergoeding voor hun bestuurswerkzaamheden. Wij zijn een ANBI instelling, je kunt onze jaarrekening hier vinden.

Hilde Dijkstra

Voorzitter

Mijn naam is Hilde Dijkstra, ik woon samen met Frans en onze twee kinderen van zes en drie in Franeker.

 

In 2010 heb ik het bedrijf van mijn ouders overgenomen: PM Mannenmode aan de Breedeplaats in Franeker. Het adviseren van klanten zodat ze met de juiste kleding de winkel uitgaan is mijn lust en mijn leven. Dit in combinatie met o.a. het inkopen van de collecties en het bedenken van de marketing is een hele diverse dagtaak die ik met veel plezier uitvoer!

 

Ik was blij verrast toen ik werd gevraagd voor het bestuur van de Weekendschool Franeker. Na een persoonlijk gesprek met de voormalige Coördinator Koos Pot en de andere bestuursleden Jelle Jan Burggraaff en Marleen Schaap was ik meteen dol enthousiast.

Het lijkt me een uitdaging om me in te zetten voor de maatschappelijke ontwikkeling van deze kinderen en de Weekendschool Franeker goed op de kaart te zetten.

Jelle Jan Burggraaff

Penningmeester

Mijn naam is Jelle Jan Burggraaff, geboren en getogen in Franeker, voorheen werkzaam als directeur van B.V. Kraanbedrijf BKF.

 

Een paar jaar terug kwam ik in gesprek met de coördinator van de Weekendschool Franeker. Zij vertelde mij over de opzet van de Weekendschool. Kinderen van de laatste twee klassen van de basisschool maken dan op zondagmiddag kennis met diverse beroepen en onderwerpen.

 

Haar verzoek aan mij was toen om gastdocent te worden bij de Weekendschool. Daar heb ik direct ‘ja’ op gezegd. Wat een mooi initiatief om de leerlingen op een zondagmiddag te gaan vertellen over je werk en iets te laten zien van de wereld van hijskraanverhuur.

 

Ik maak nu deel al weer een paar jaar deel uit van het bestuur van de Weekendschool Franeker. Samen met Hilde Dijkstra en Marleen Schaap vormen we een plezierig, veelzijdig en sterk team om voor de belangen van de leerlingen van de Weekendschool Franeker op te komen. De jeugd heeft immers de toekomst!

Marleen Schaap

Secretaris

Mijn naam is Marleen Schaap. Ik woon sinds maart 2017 in Franeker. Ik heb een leuk huis in de binnenstad en woon daar met poes Suske en met drie kippen (zonder namen). Ik houd van sporten (onder andere tennis, hardlopen en mountainbiken), van lezen en van eten (koken). Ik heb veel jaren in de gezondheidszorg gewerkt, maar werk nu in het onderwijs.

 

Ongeveer 10 jaar geleden ben ik begonnen met het geven van huiswerkbegeleiding aan jongeren van de middelbare school. Dat doe ik in Harlingen, daar heb ik een eigen studieruimte en help ik hen elke middag bij het plannen en maken van het huiswerk. Super leuk om te doen.

 

Ik ben heel erg blij dat ik ja heb gezegd toen ik gevraagd werd om plaats te gaan nemen in het bestuur van de Weekendschool Franeker. Het is voor mij iets nieuws, maar zo voelt het niet. Samen met Hilde en Jelle Jan wil ik me graag inzetten om de weekendschool op een goede, ”gezonde” manier te besturen en er met de medewerkers voor te zorgen dat de kinderen interessante en leuke zondagen kunnen beleven.

Belangrijk daarbij vind ik dat iedereen de kans krijgt om zich te ontwikkelen en zicht krijgt op de eigen, misschien wel onverwachte, talenten. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij

Klaarkampster Weeshuis

Weekendschool Franeker is een initiatief van Stichting Het Klaarkampster Weeshuis in Franeker. Deze stichting heeft zich voor een langjarige periode verbonden aan Weekendschool Franeker.

Het doel van Het Klaarkampster weeshuis is financiële steun aan personen, organisaties en instellingen verlenen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Vanuit het oorspronkelijke weeshuis past Weekendschool Franeker heel goed in de doelstelling om activiteiten voor jeugd en jongeren te ondersteunen. Voor meer informatie over Stichting Het Klaarkampster Weeshuis, www.klaarkampsterweeshuis.nl