Wie zijn Weekendschool Franeker?

Bestuur

Bestuur

Het bestuur van Stichting Weekendschool Franeker bestaat uit de volgende mensen:

Beloningsbeleid en ANBI

De bestuursleden van Stichting Weekendschool Franeker ontvangen geen vergoeding voor hun bestuurswerkzaamheden. Wij zijn een ANBI instelling, je kunt onze jaarrekening hier vinden.

Hilde Dijkstra

Voorzitter

Mijn naam is Hilde Dijkstra, ik woon samen met Frans en onze twee kinderen van tien en zeven in Franeker.

 

In 2010 heb ik het bedrijf van mijn ouders overgenomen: PM Mannenmode aan de Breedeplaats in Franeker. Het adviseren van klanten zodat ze met de juiste kleding de winkel uitgaan is mijn lust en mijn leven. Dit in combinatie met o.a. het inkopen van de collecties en het bedenken van de marketing is een hele diverse dagtaak die ik met veel plezier uitvoer!

 

Ik was blij verrast toen ik werd gevraagd voor het bestuur van de Weekendschool Franeker. Na een persoonlijk gesprek met de voormalige Coördinator Koos Pot en de andere bestuursleden Jelle Jan Burggraaff en Marleen Schaap was ik meteen dol enthousiast.

Het lijkt me een uitdaging om me in te zetten voor de maatschappelijke ontwikkeling van deze kinderen en de Weekendschool Franeker goed op de kaart te zetten.

Jelle Jan Burggraaff

Penningmeester

Mijn naam is Jelle Jan Burggraaff, geboren en getogen in Franeker, voorheen werkzaam als directeur van B.V. Kraanbedrijf BKF.

 

Een paar jaar terug kwam ik in gesprek met de coördinator van de Weekendschool Franeker. Zij vertelde mij over de opzet van de Weekendschool. Kinderen van de laatste twee klassen van de basisschool maken dan op zondagmiddag kennis met diverse beroepen en onderwerpen.

 

Haar verzoek aan mij was toen om gastdocent te worden bij de Weekendschool. Daar heb ik direct ‘ja’ op gezegd. Wat een mooi initiatief om de leerlingen op een zondagmiddag te gaan vertellen over je werk en iets te laten zien van de wereld van hijskraanverhuur.

 

Ik maak nu deel al weer een paar jaar deel uit van het bestuur van de Weekendschool Franeker. Samen met Hilde Dijkstra en Marleen Schaap vormen we een plezierig, veelzijdig en sterk team om voor de belangen van de leerlingen van de Weekendschool Franeker op te komen. De jeugd heeft immers de toekomst!

Marleen Schaap

Secretaris

Als secretaris van de weekendschool zorg ik er samen met de andere twee bestuursleden voor, dat het team van coördinator, leerjaarleiders, vrijwilligers en stagiaires, z’n werk op een goede manier kan doen. We maken met elkaar beleid en houden helder wat ons doel en onze visie is. We regelen de randvoorwaardelijke zaken en bespreken noodzakelijke veranderingen en ontwikkelingen.

 

Specifiek zorg ik er dan voor dat alles goed op papier komt te staan en werk ik vergaderingen uit.

Dat doe ik op vrijwillige basis en tussen de bedrijven door. Erg leuk om te doen en een mooie samenwerking. Op deze manier draag ik graag een maatschappelijk steentje bij aan een prachtig project dat we graag nog jarenlang voor de jongeren tussen 10 en 14 jaar willen blijven organiseren. Voor mij is het daarbij vooral belangrijk om te merken dat de leerlingen op een actieve wijze, de kans krijgen zich te ontwikkelen en zicht krijgen op de eigen, misschien wel onverwachte, talenten.

Klaarkampster Weeshuis

Weekendschool Franeker is een initiatief van Stichting Het Klaarkampster Weeshuis in Franeker. Deze stichting heeft zich voor een langjarige periode verbonden aan Weekendschool Franeker.

Het doel van Het Klaarkampster weeshuis is financiële steun aan personen, organisaties en instellingen verlenen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Vanuit het oorspronkelijke weeshuis past Weekendschool Franeker heel goed in de doelstelling om activiteiten voor jeugd en jongeren te ondersteunen. Voor meer informatie over Stichting Het Klaarkampster Weeshuis, www.klaarkampsterweeshuis.nl