Vrijwilliger / Stagiair

Nauw betrokken

Weekendschool Franeker werkt met een groep van vaste vrijwilligers en stagiaires die nauw betrokken zijn bij de school, zodat de kinderen met hen een band opbouwen. Iedere klas heeft, naast de vaste leerjaarleider, een team van drie begeleiders.

Vrijwilligers en/of stagiaires die een bijdrage willen leveren aan de ontwikkeling van het kind vanuit allerlei invalshoeken. Een blik, een schouderklop, een woord. Mensen die een gesprek aangaan met kinderen om ze te laten merken dat ze mogelijkheden hebben om keuzes te maken. Vrijwilligers die oog hebben voor het te ontwikkelen talent van kinderen. Vrijwilligers die zien wat er op een zondagmiddag gedaan kan worden op organisatorisch vlak en graag de handen uit de mouwen steken.

De taken zijn o.a. het ondersteunen van de leerjaarleider en de gastdocent, het begeleiden van een (sub)groepje bij groepsopdrachten en excursies en zorgen voor veilig fietsen met de groep.

Vrijwilliger worden, hoe werkt zoiets?

Niet iedere vrijwilliger heeft ervaring in het werken met kinderen. Dit betekent echter niet dat deze vrijwilligers niet de kwaliteiten in zich hebben om als begeleider aan de slag te gaan! Een potentiële vrijwilliger krijgt, na een eerste kennismaking, een intakegesprek met de coördinator. Tijdens dat gesprek wordt informatie uitgewisseld en eventuele mogelijkheden als begeleider besproken.

Wilt u ook een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van onze kinderen van Weekendschool Franeker? Bent u alle weekendschoolmiddagen beschikbaar en wilt u graag de handen uit de mouwen steken?

Ik meld mij aan als vrijwilliger

Stagelopen bij Weekendschool Franeker

Ons begeleidingsteam bestaat uit vrijwilligers en stagiaires. Meestal stagiaires van NHL Pabo of Social Work, Stenden Pabo, Onderwijsassistent van Friese Poort of Friesland College. Lijkt het je leuk om gedurende een schooljaar bij Weekendschool Franeker stage te lopen?

Ik meld mij aan voor een stageplek