Wie is het aanspreekpunt

Coördinator

Gea Smits

Zo trots als een pauw ben ik al sinds augustus 2019 coördinator van de Weekendschool Franeker!

 

Ik zal even iets over mijzelf vertellen. Mijn naam is Gea Smits, ik ben getrouwd met Chris Smits. Samen hebben we drie kinderen in de leeftijd van 21, 20 en 15 jaar. Verder hebben we nog een voormalige pleegzoon van 14 jaar die regelmatig in de weekenden en vakanties bij ons logeert.

 

Ik heb jarenlang met mensen met een verstandelijke beperking gewerkt en daarna in de logeeropvang bij de GGZ jeugd (Kinnik). De laatste jaren heb ik vooral heel veel vrijwilligerswerk gedaan, variërend van het organiseren van evenementen tot het werken bij stichting Present waarbij we mensen in hun thuissituatie helpen op praktisch gebied.

 

Ik pas twee middagen in de week op een heerlijke knul van zeven jaar met syndroom van Down. Op verschillende manieren heb ik al kennis gemaakt met de weekendschool en vind ik het geweldig om kinderen kennis te laten maken met diverse, inspirerende beroepen, met als doel dat ze meer zelfvertrouwen krijgen en betere keuzes kunnen maken.

 

Ik heb onwijs genoten van de afgelopen jaren  en weer veel zin om met alle betrokkenen een prachtige en leerzame periode van te maken, waarbij we niet te veel worden gehinderd door alle corona toestanden.