Onze vrijwilligers

Onze vrijwilligers voor het schooljaar 2020/2021

Persoonlijke begeleiding

Zonder vrijwilligers geen Weekendschool Franeker. Wij werken met een groep van vaste vrijwilligers en stagiaires die nauw betrokken zijn bij de school, zodat de kinderen met hen een band opbouwen. Iedere klas heeft, naast de vaste leerkracht, een team van drie begeleiders.

Even voorstellen

  • Linda Schinkel
  • Annemarije Schrijber
  • Mare Burgsma
  • Chris Broersma

Linda Schinkel

Hallo allemaal, ik ben Linda Schinkel 21 jaar en ik studeer pedagogiek aan NHL stenden te Leeuwarden. 

Inmiddels ben ik alweer drie jaar vrijwilliger bij weekendschool Franeker. Het leukste aan de weekendschool vind ik om met een groep kinderen samen nieuwe beroepen te leren kennen en ontdekken. Bij weekendschool Franeker doe je elke keer iets anders wat het gevarieerd en leuk maakt.

Naast de weekendschool ben ik sinds 2011 lid van scouting andromeda in Franeker. Bij scouting ben ik inmiddels leiding van de welpen (de kinderen in de leeftijd 7-11 jaar). Voor de welpen organiseert de leiding elke week een leuke opkomst en zo’n drie keer per jaar een kamp waarbij we gaan kamperen met onze groep.

Groetjes, Linda 

Annemarije Schrijber

Hoi, ik ben Annemarije! Ik heb de weekendschool leren kennen via X-honours, een programma op de NHL-Stenden, waar ik studeer.

Ik ben derdejaars student aan de docentenopleiding geschiedenis en dit wordt mijn tweede jaar bij de Weekendschool. Wat mij zo boeide aan de Weekendschool was dat het een school is die kinderen helpt groeien op persoonlijk vlak. Dat is ook wat ik hoop te kunnen bieden als ik voor de klas sta. Mijn droom is dat ik kinderen niet alleen geschiedenis kan leren, maar ze ook kan helpen hun eigen pad te vinden in de wereld en hun interesses en talenten ontdekken. De Weekendschool past hier perfect bij. Elke zondag mag ik genieten van het enthousiasme van de leerlingen en ons team. Van Tang soo do naar de Leeuwarder Courant, alles komt voorbij en dat vind ik ontzettend mooi.

Mare Burgsma

Mare

Chris Span

Chris