Onze vrijwilligers

Onze vrijwilligers voor het schooljaar 2020/2021

Persoonlijke begeleiding

Zonder vrijwilligers geen Weekendschool Franeker. Wij werken met een groep van vaste vrijwilligers en stagiaires die nauw betrokken zijn bij de school, zodat de kinderen met hen een band opbouwen. Iedere klas heeft, naast de vaste leerkracht, een team van drie begeleiders.

Linda Schinkel

Hallo allemaal, ik ben Linda Schinkel 21 jaar en ik studeer pedagogiek aan NHL stenden te Leeuwarden. 

Inmiddels ben ik alweer drie jaar vrijwilliger bij weekendschool Franeker. Het leukste aan de weekendschool vind ik om met een groep kinderen samen nieuwe beroepen te leren kennen en ontdekken. Bij weekendschool Franeker doe je elke keer iets anders wat het gevarieerd en leuk maakt.

Naast de weekendschool ben ik sinds 2011 lid van scouting andromeda in Franeker. Bij scouting ben ik inmiddels leiding van de welpen (de kinderen in de leeftijd 7-11 jaar). Voor de welpen organiseert de leiding elke week een leuke opkomst en zo’n drie keer per jaar een kamp waarbij we gaan kamperen met onze groep.

Groetjes, Linda

Annemarije Schrijber

Hoi, ik ben Annemarije! Ik heb de weekendschool leren kennen via X-honours, een programma op de NHL-Stenden, waar ik studeer.

Ik ben derdejaars student aan de docentenopleiding geschiedenis en dit wordt mijn tweede jaar bij de Weekendschool. Wat mij zo boeide aan de Weekendschool was dat het een school is die kinderen helpt groeien op persoonlijk vlak. Dat is ook wat ik hoop te kunnen bieden als ik voor de klas sta. Mijn droom is dat ik kinderen niet alleen geschiedenis kan leren, maar ze ook kan helpen hun eigen pad te vinden in de wereld en hun interesses en talenten ontdekken. De Weekendschool past hier perfect bij. Elke zondag mag ik genieten van het enthousiasme van de leerlingen en ons team. Van Tang soo do naar de Leeuwarder Courant, alles komt voorbij en dat vind ik ontzettend mooi.

Renske Vink

Hallo allemaal, ik ben Renske Vink 20 jaar. Op dit moment volg ik de studie Social Work aan NHL Stenden te Leeuwarden. Dit is mijn eerste jaar bij de weekendschool, en ik doe dit als stage vanuit school.

Ik kon de weekendschool eerst nog niet, maar door school heb ik het leren kennen. Ik vind het een hele leuke organisatie, die veel groei mogelijkheden voor kinderen kan bieden. De weekendschool bied ook een hele brede kijk op verschillende beroepen, dit vind ik goed zo kunnen de kinderen overal wat van meekrijgen. Helaas door de corona ben ik zelf nog niet mee geweest naar een bedrijf, en hoop dat dit snel weer mogelijk is.

Alissa van der zee

Hoi! Ik ben Alissa van der Zee en ik ben 17 jaar. Ik ben eerstejaars Sociaal werker aan de NHL Stenden te Leeuwarden. Dit is mijn eerste jaar bij de Weekendschool Franeker. Ik doe dit als stage voor mijn opleiding en vind het super leuk om met alle kinderen leuke activiteiten te ondernemen! Ikzelf vind in mijn vrije tijd wandelen, gamen, schrijven en tekenen leuk om te doen. Daarnaast houd ik ook wel van lekker op de bank zitten niksen zo nu en dan. Ik hoop er met het team en de kinderen een mooi jaar van te maken! Groetjes!

Tessa Visser

Hallo!

Mijn naam is Tessa Visser. Ik ben 19 jaar oud en woon in Leeuwarden.

Ik zit in het 1e jaar van de opleiding Social Work op NHL Stenden.

Dit schooljaar loop ik stage bij de Weekendschool. Ik ga hier met veel plezier en enthousiasme naartoe en word erg blij van alle lieve kinderen. Ik vind het leuk dat de kinderen actief bezig zijn en kennismaken met verschillende beroepen. Ook vind ik het erg leuk dat we iedere keer een andere activiteit doen.

Samen maken wij er een superleuk jaar van

Madelief Zeinstra

Hallo allemaal! Mijn naam is Madelief Zeinstra en ik ben 19 jaar. Ik woon in Franeker en studeer Pedagogiek op de NHL/Stenden te Leeuwarden.

Dit jaar ben ik begonnen als vrijwilliger bij de weekendschool. Het lijkt mij leuk om samen met de kinderen nieuwe talenten te ontdekken, een goede band met ze op te bouwen en een gezellige tijd met elkaar te hebben. Naast de weekendschool loop ik stage op de Bolder in Franeker en werk ik als invalkracht in de Kinderopvang bij Stichting Kinderopvang Friesland, voornamelijk bij Het Tweede Thuis in Franeker. Ook ben ik wel te vinden op de sportvelden bij het volleybal maar ook bij het tennis. Hier haal ik veel plezier uit. Tot ziens bij de weekendschool!

Chris

Yolanda Feenstra

Ik ben Yolanda Feenstra, woon in Leeuwarden met mijn man en twee kinderen. Ik ben GZ-psycholoog / orthopedagoog en heb verschillende werkplekken in het onderwijs, de jeugdzorg en de gehandicaptenzorg. Ik ben dit jaar voor het eerst vrijwilliger bij de weekendschool in Franeker. Ik doe dit omdat ik het belangrijk vind dat kinderen mogen en kunnen ervaren, ontdekken, spelen, lachen en verwonderen. De weekendschool geeft kinderen de ruimte hiervoor en daar krijg ik weer energie van!