Onze vrijwilligers

Onze vrijwilligers voor het schooljaar 2020/2021

Persoonlijke begeleiding

Zonder vrijwilligers geen Weekendschool Franeker. Wij werken met een groep van vaste vrijwilligers en stagiaires die nauw betrokken zijn bij de school, zodat de kinderen met hen een band opbouwen. Iedere klas heeft, naast de vaste leerkracht, een team van drie begeleiders.

Alissa van der Zee

Hoi! Ik ben Alissa van der Zee en ik ben 18 jaar. Ik ben tweedejaars student Sociaal Work aan de NHL Stenden te Leeuwarden. Dit is mijn tweede jaar bij de Weekendschool Franeker. Ik heb de Weekendschool leren kennen via mijn opleiding en ga dit jaar gewoon lekker door als vrijwilliger. Ik vind het super leuk om met alle kinderen leuke activiteiten te ondernemen! Ikzelf vind in mijn vrije tijd wandelen, gamen, schrijven en tekenen leuk om te doen. Daarnaast houd ik ook wel van lekker op de bank zitten niksen zo nu en dan en kijk dan vooral veel series en films. Ik hoop er met het team en de kinderen weer een mooi jaar van te maken! Groetjes!

Joline Kooistra

Hey! Ik ben Joline Kooistra. Ik studeer pedagogiek in Leeuwarden en zit nu in het eerste jaar. Ik doe mijn stage hier op de Weekendschool in Franeker. Deze stage spreekt mij aan omdat ik het leuk vind om kinderen te begeleiden bij het ontwikkelen en ontdekken van hun talenten. Ik vind het ook superleuk om samen met hen beroepen te ontdekken. Ik hoop dat we dit jaar samen vele nieuwe talenten en beroepen zullen ontdekken. Ik kijk er naar uit om er een leuk jaar van te maken waar we positief naar terug kunnen kijken.

Frits Spijker

Een hele goedendag allemaal! Mijn naam is Frits Spijker een jongen van 20 jaar oud en momenteel zit ik in mijn eerste leerjaar Social work op NHL Stenden in Leeuwarden.

 

Dit is het eerste jaar dat ik deze uitdaging van de weekendschool aanga, en dit ga ik ook doen met een lach op mijn gezicht. Ik heb ik voor deze stage gekozen om de kinderen te begeleiden. Mijn doel is dan ook om te zorgen dat de kinderen gemotiveerd raken om keuzes te maken en hen over zichzelf goed te laten denken. Wat mij dan ook ontzettend gaaf lijkt is dat de kinderen door de leuke activiteiten door doorslag gevende informatie over zichzelf zullen ontdekken. En wat ik voor het rest doe voorderest dagelijks? Elke dag geniet ik weer hoe mooi het leven is. Dus nu wens ik u allen ook een mooie dag verder!

Jorinde de Wolf

Hoi! Ik ben Jorinde de Wolf en ben 21 jaar. In september ben ik gestart met de studie pedagogiek aan de NHL-Stenden in Leeuwarden, vanuit mijn opleiding loop ik dit jaar stage bij de weekendschool. Afgelopen jaar heb ik mijn diploma onderwijsassistent gehaald op het Frieslandcollege in Leeuwarden. Ik vind het nu erg leuk dat ik de kans krijg om kinderen op een andere manier te begeleiden dan enkel in de klas. Daarnaast vind ik het zelf heel erg belangrijk dat kinderen zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen op sociaal-emotioneel gebied en dat ze vooral leren trots te zijn op zichzelf!

 

Ik heb heel veel zin in dit jaar op de weekendschool. We gaan er een leuk jaar van maken!