Wat doen wij anders?

Uitdagend programma

Weekendschool Franeker laat kinderen kennismaken met diverse vakgebieden en beroepen uit de wereld om hen heen. De kinderen komen in aanraking met nieuwe ervaringen, verfrissende ideeën en inspirerende rolmodellen.

Daarnaast doen we activiteiten die aan kunst, cultuur en gezond gedrag gerelateerd zijn. Ervaringen om hun talenten maximaal te laten ontplooien.

Meedoen aan Weekendschool Franeker betekent dat je 1 of 2 jaar mag deelnemen aan een uitdagend programma met leuke en praktische onderwerpen.

Onze thuisbasis: het Einstein Class gebouw aan de Galjoen 29 te Franeker

Eén keer per twee weken in de periode van oktober tot en met juni, ontvangen we nieuwsgierige leerlingen en inspirerende gastdocenten. We verzamelen altijd op onze thuisbasis: het Einstein Class gebouw, waar ook sommige lessen worden gegeven. Maar we gaan ook vaak op excursie naar het bedrijf of de werkplek van de gastdocent.

Gastdocenten en workshops op maat

De kinderen maken kennis met de diverse beroepen en de insteek is bijna altijd; zelf zien, doen en ervaren. Het voelt dan ook niet als schools onderwijs maar het leren wordt gedaan door het zelf ervaren.

Onze centrale doelstellingen

Weekendschool Franeker laat haar leerlingen een breed beeld van de wereld zien en daagt haar leerlingen uit hun grenzen te verleggen, verder te kijken, meer te durven en te doen, met de volgende centrale doelstellingen:

  • (toekomst) perspectieven van leerlingen helpen verbreden
  • zelfvertrouwen van leerlingen helpen vergroten
  • talenten van leerlingen helpen benutten